Хасиди зібрали на АТО 5 тисяч гривень, 37 доларів і 5 євро

1 Жовтня 2014 10:08

587Молитву – до Бога, гроші – на АТО. Паломництво хасидів-2014 добігло кінця. Попри війну на сході, прочан приїхало як завжди багато – більше 20 тисяч. Цього року вони як ніколи молилися за мир – в світі, в Ізраїлі і в Україні.

5 тисяч 329 грн, 37 доларів та 5 євро зібрала скринька допомоги уманським бійцям на Сході, що була розміщена біля синагоги.  Ініціатором такої акції став депутат міської ради Володимир Слонський.

– Коли я побачив, що по вулиці Пушкіна збирали кошти для бійців Сходу, то подумав, а чому б таку скриньку не поставити і на вулиці Береговій 11, – розповідає він. – Я запропонував таку ідею паломникам, і вони мене підтримали. Відразу після того як закінчився шабат, ми встановили скриньку. І за ніч зібрали таку суму”.

Гроші для уманських бійців кидали всі: і дорослі, і малі. Паломники підтримували військових не лише грошима, а й молитвою.

“Я приїжджаю до Умані кожного року на святкування Рош-ха-Шану. Дружу з багатьма жителями міста, – говорить молодий паломник Мордехай Іцхак. – Ми дуже поважаємо Україну, як державу. Тож і помагаємо їй, аби українці жили на своїй землі без війни щасливо”.

Кошти були передані представникам “Уманської сотні самооборони”. Їх обіцяють витратити на потреби уманчан, які беруть участь в АТО.