Відсьогодні запрацював новий порядок обчислення розміру житлової субсидії

1 Жовтня 2014 11:36

З метою підтримки малозабезпечених верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги Урядом прийнято рішення про зміну з 1 жовтня порядку обрахунку розміру житлової субсидії.

12+13+14+Новий механізм передбачає індивідуальний розрахунок відсотка обов’язкового платежу сім`ї за житлово-комунальні послуги залежно від розміру доходів. Крім того, новий порядок нарахування субсидій заохочуватиме споживачів до енергозбереження: субсидія призначатиметься виходячи з соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг, і перерахунок розміру призначеної субсидії за фактичними обсягами споживання послуг не здійснюватиметься.

Порядок звернення за житловою субсидією залишився незмінним. Як і раніше, для її призначення необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. При цьому необхідно надати довідку про доходи осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, а також заповнити бланки заяви та декларації про доходи і майновий стан. Пенсіонери мають заповнити лише заяву та декларацію. Інші документи, необхідні для надання субсидії, збираються безпосередньо спеціалістами управління.