Завтра на Корсунщині оголошено жалобу через похорони “Сокола”

1 Жовтня 2014 09:00

549171У четвер, 2 жовтня, у місті Корсунь-Шевченківський прощатимуться з бійцем добровольчого батальйону “Азов” Романом Сокуренком, якого поранили під Іловайськом 10 серпня. Із простреленим животом Роман на псевдо “Сокіл” намагався витягти з-під ворожих куль Миколу Березового, чоловіка відомої журналістки Тетяни Чорновол. “Сокола” дотранспортували до Німеччини, де він помер у клініці міста Ульм 23 вересня.

Тіло Сокуренка переправлять в Україну сьогодні, 1 жовтня. Про це у фейсбуці повідомила журналістка Галина Добровольська-Полянська.

“Надзвичайно складна процедура оформлення документації для переправлення померлого з Німеччини в Україну вже добігає до завершення. Організацію і витрати з транспортування тіла літаком в Україну бере на себе німецька сторона. У понеділок в телефонній розмові з мамою Генеральний консул України в Мюнхені Вадим Костюк повідомив, що тіло Романа буде переправлене в Україну в середу в другій половині дня. В аеропорту Бориспіль його зустрічатиме Тетяна Перетятько з групою корсунських друзів. Звідти спецавтомобілем його доправлять у Корсунь-Шевченківський. Ці клопоти взяли на себе бойові побратими Сокола з батальйону “Азов”, – написала журналістка, яку цитують ВІККА-новини.

За українським звичаєм, до похоронів померлий має переночувати у себе вдома. Отож, Романа Сокуренка поховають у четвер, 2 жовтня. У день похорону на Корсунщині буде оголошено жалобу.