Фірташ каже, що проти нього пішли війною

2 Жовтня 2014 09:12
gazprom.ru

gazprom.ru

Голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ порівнює рішення Кабміну про зобов’язання виробників міндобрив використовувати для технологічних потреб тільки імпортований газ оголошенням війни. Про це він повідомив журналістам у Відні (Австрія), передає Мінпром.

“У нас є контракти, є зобов’язання, це якесь оголошення війни без попередження. Ніхто нас не покликав, ніхто нам слова не сказав, просто взяли і закрили (газ в сховищах). Як це можна розуміти? Їхні проблеми стають нашими проблемами. Так же бути не може “, – сказав власник черкаського ПАТ “Азот”.

На його думку, уряд таким чином розписується у власній нездатності забезпечити поставки газу в країну, намагається перекласти проблеми забезпечення України газом на його плечі.

Д.Фірташ додав, що вважає таке рішення дикістю. “Для мене це дикість. Уявіть, холдинг працював в такому режимі – два заводи працювало, два – не працювала. Тепер зупиняють повністю. Валюти немає, курс тримати нічим, а тепер беруть експорт ріжуть. Тепер замість того, щоб отримати валюту, будемо її витрачати на закупівлю добрив з Росії…”.

Фірташ поки не готовий повідомити про подальші дії групи щодо даного рішення Кабміну, оскільки про нього стало відомо тільки сьогодні і необхідно розробити стратегію поведінки.