Храм Святителя Миколая освятили у Черкасах

2 Жовтня 2014 20:31

У Черкасах стало на один храм більше. Освячення новозбудованої церкви Святителя Миколая в районі площі 700-річчя здійснив митрополит Іоан.

У святковому богослужінні високопреосвященнійшому владиці співслужив настоятель парафії, протоієрей Ігор Ярославський, а також протоієрей Михаїл із Львівщини, протоієрей В’ячеслав із Кіровоградщини та священики Черкаської єпархії.

cerkvacherkasy.info

cerkvacherkasy.info

З благословення святійшого патріарха Філарета за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Української Помісної Православної Церкви протоієрея Ігоря Ярославського було нагороджено орденом Святого Миколая Чудотворця. Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III-го ступеня  було нагороджено диякона храму, отця Димитрія Ярославського, а також Скибу Григорія Миколайовича та Бурячинського Володимира Степановича. Патріаршими та архієрейськими грамотами були нагороджені парафіяни, які брали активну участь у будівництві храму.

cerkvacherkasy.info

cerkvacherkasy.info

На святі був присутній заступник голови Черкаської ОДА Коваль Віталій, який привітав настоятеля парафії та громаду із освяченням церкви та подарував ікону Пресвятої Богородиці. Привітання та ікону Святителя Миколая парафії подарували козаки, які також завітали на свято.

В кінці літургії парафіяни храму привітали свого настоятеля із завершенням будівництва церкви та із високою церковною нагородою, яку отримав отець Ігор з благословення Святійшого Патріарха Філарета.

cerkvacherkasy.info

cerkvacherkasy.info