Бізнесмени з Дніпропетровщини готові вкласти у завод в Золотоноші 30 мільйонів євро

4 Жовтня 2014 19:28
oda.ck.ua

oda.ck.ua

На Черкащині до кінця року почнеться будівництво заводу з переробки сої. Для сприяння реалізації цього проекту сьогодні між представниками черкаської влади та керівництвом ТОВ “Спец-агро-соя” був підписаний меморандум про співпрацю.

Директор ТОВ Олег Опришко, з Дніпропетровщини, після кількох місяців пошуку інвестиційно-привабливого регіону зупинився на Золотоноші. Проект почне реалізовуватись з листопада-грудня 2014 року. Вже зараз триває процес оформлення договору оренди земельної ділянки площею 8 га під будівництво заводу, який займатиметься переробкою сої на соєве масло та шрот, що широко використовується у сільському господарстві.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко заявив, обласна влада готова надавати супровід у оформленні дозволів, необхідних документів та вести інвестора у ході реалізації проекту, аби убезпечити від бюрократичної тяганини та корупційних схем.

Вартість проекту 30 мільйонів євро, а саме будівництво заводу розраховане на два роки. Роботу завод почне у ІІІ-ІV кварталі 2016 року і забезпечить робочими місцями близько 400 осіб.