У Пастирському бояться помсти через підпал церкви сатаністів

7 Жовтня 2014 19:32

579130_2_w_1000-300x199Уночі 3 жовтня в селі Пастирське Смілянського району на Черкащині згоріла єдина в Україні сатанинська церква — храм Темних Богів. Її збудував киянин Сергій Небога.

“Сергій подзвонив нам о другій ночі: визивайте пожарку, ми горимо, — розповідає сусід Микола Валентинович, 48 років. — У дворі було видно, як удень. Ми визвали пожарніків. Поки ті приїхали, храм догоряв. Там усе дерев’яне, спасти шансів не було. Полум’я летіло вгору метрів на 20, у сусідніх селах бачили. Охоронців там не було, лише будівельники, які мурували піч. Тільки вона й лишилася”.

Сергій Небога купив садибу в Пастирському півтора року тому. У травні цьогоріч зареєстрував там релігійну організацію “Божичі”, почав зводити церкву.

“Зараз місцеві радіють з того. Але я б не сказав, що то радісна подія. Хтось підпалив той храм, а відповідати доведеться селу й нашій церкві, — говорить 33-річний Іван Сідельник, настоятель православної церкви в селі. — Поки що ніхто не погрожував. Ми зверталися до прокуратури. Після викликів Сергій закрив свої сайти. Невідомо, наскільки він притих”.

Обставини пожежі з’ясовують міліціонери. Напередодні обласна адміністрація звернулася до суду, просять скасувати реєстрацію “Божичів”.