Працівники “Азоту” відправили на передову 5 тонн допомоги

9 Жовтня 2014 09:00

 IMG_9710Близько 5 тонн гуманітарної допомоги назбирали та відправили в зону АТО працівники Черкаського ПАТ “Азот”. Це ковдри, матраци, термобілизна, каремати (підстилки), котелки, противірусні та протизастудні препарати, продукти та засоби гігієни… Саме такі речі нині в переліку нагальних потреб військових, які несуть службу на Сході країни. Гуманітарну допомогу підприємство передало волонтерам Черкаської Самооборони. Також дітки працівників намалювали для своїх захисників малюнки, щоб підтримати їх.

– Крім того, що працівники підприємства організували ініціативну групу і збирають кошти, кожен начальник цеху здав по тисячі гривень, – розповідає начальник цеху ВПіПК Олександр Сандецький. – А це близько 40 тисяч гривень. Ці гроші підуть на закупівлю найнеобхіднішого для наших військових.

На частину зібраних азотівцями коштів було придбано рулон чорної міцної плівки для облаштування бліндажів, бензопилу, дві бензинові паяльні лампи, ліхтарі та батарейки для тепловізорів. Ці речі волонтери передадуть бійцям 92-ї механізованої бригади, які нині тримають оборону на в’їзді від Луганська в місто Щастя. Раніше працівники “Азоту” передали на Схід чергову партію кровоспинного препарату «Celox», який вдалося знайти аж в Ізраїлі.

Також азотівці продовжують забезпечувати засобами захисту працівників підприємства та їхніх дітей, які йдуть служити в зону бойових дій. Так, нещодавно, бронежилет та каску активісти передали для машиніста газодувних машин цеху М-9 Володимира Братка. Бронежилет для молодшого сина вручили і машиністу газодувних машин цеху ОПСВ Миколі Орлу. Нині активісти шукають, де б можна було придбати ще й каску.