Черкащани збирають на перший український смартвотч $140 000

14 Жовтня 2014 09:42

На краудфандінговій платформі Indiegogo стартувала кампанія черкаських розробників .klatz – вони збирають $140 000 на перший український смартвотч.

Дмитро Гончаренко та Роман Ярий анонсували свій концепт ще в квітні 2014 року, однак не поспішали запускати кампанію, поки не буде готовий прототип, щоб не вийшло як з Ritot – розумними браслетами, в реальності яких до цих багато хто сумнівається (що не завадило їм зібрати на Indiegogo $ 1,5 млн).

IMG_0350

Продукт .klatz принципово відрізняється від годинника, які пропонують топові бренди на кшталт Apple, Samsung та інших. У .klatz “розумний” не тільки циферблат, але і ремінець. На екран смартвотча виводяться різні повідомлення, як це передбачено в уже існуючих моделях (український смартвотч сумісний з мобільними пристроями на iOS і Android), однак .klatz можна використовувати не тільки як годинник, але і як телефон – для здійснення дзвінків і обміну текстовими повідомленнями . А якщо пристрій зняти з руки, воно продовжує працювати як годинник і будильник.

Klatz_subject_1

Смартвотчі планують виготовляти в різних кольорах і розмірах, бо ремінець є продовженням екрану і не регулюється. Примітно, що розробники обіцяють як мінімум тиждень дуже активної роботи .klatz без підзарядки. За їх словами, такий тривалий заряд забезпечується акумулятором 600 МА для браслета розміру М і 1200 МА для браслета XL. А ще творці анонсували в .klatz функцію відстеження жестів і голосове управління для Siri і Google Now.

Klatz_subject3

Джерело: ain.ua