У селі на Корсунщині китайці вшанували пам’ять “повітряного дракона” з України

14 Жовтня 2014 18:59

3355Село Черепин Корсунь-Шевченківського району – батьківщина Григорія Якимовича Кулішенка, який у 1938 році під час японської агресії в Китаї воював у складі зведеної групи льотчиків-добровольців. За мужність та героїзм китайці називали їх “повітряними драконами”. В одному з повітряних боїв Григорій Кулішенко отримав смертельне поранення і був похований місцевими мешканцями. Подвиг видатного українця у боях за звільнення Китаю став легендою, а сам він – народним героєм, названим китайським народом “Кулі-шен”.

Щоб вшанувати пам’ять мужнього українця, 14 жовтня на Корсунщину завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнь.

На території Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника в краєзнавчому музеї відбулась передача Естафети пам’яті “Його обрало небо”, приуроченої Григорію Кулішенку. Ініціювали проведення заходу учні Черепинського навчально-виховного комплексу.

3354Учасникам заходу працівники заповідника провели екскурсію, продемонстрували цікаві документальні фільми, діти привітали почесних гостей зворушливими піснями.

Представники Китаю висловили побажання щодо подальшої дружби українського та китайського народів та пошанування пам’яті полеглих українців в ті важкі для Китаю роки.

Наприкінці зустрічі на делегацію чекав приємний сюрприз – солодкий коровай та запашні черепинські яблука, якими поласували всі учасники заходу.