Вогонь на торф’яниках загрожував кільком селам Золотоніщини (відео)

14 Жовтня 2014 16:00

97Між населеними пунктами Вільхи та Драбівка Золотоніського району на сільськогосподарських угіддях площею близько 30 га окремими осередками загальною площею 1 га сталося загорання торф’яного грунту.

Для боротьби із загоранням було створено спеціальне угрупування сил, до якого увійшли 2 підрозділи Управління ДСНС, спеціально пристосована техніка Вільхівського лісового господарства, добровільні пожежні дружини СТОВ «Пальміра» та «Іскра», лівобережного міжрайонного Управління водного господарства, а також місцеві жителі.

Торф’яні пожежі гасити надто складно, адже їх ліквідація потребує великої кількості води, а у даному випадку до найближчих вододжерел водонапірної башти та ставка було понад 5 км, до того ж пожежа мала значну площу та й до осередків дістатися було дуже складно.

41Аналогічна ситуація склалася у селі Богдани, де на сільськогосподарських угіддях площею близько 39 га сталося загорання торф’яного грунту на площі близько 5 га.

На ліквідацію пожежі прибули 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки Управління ДСНС, спеціально пристосована техніка ДПД СТОВ «Богдани» та ДП «Іскра».

Рятувальники ліквідували займання та запобігли його подальшому розповсюдженню на більшу площу. Загрози населеним пунктам немає.