Очільник черкаської міліції прокоментував скандал на 200-ій ОВК

15 Жовтня 2014 11:53
firtka.if.ua

firtka.if.ua

Інцидентна ОВК №200 в Умані, який стався 14 жовтня і супроводжувався доставленням спостерігача ГМ “Опора” до відділку міліції, прокоментував сьогодні начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

За словами Пустовара, до чергової частини Уманського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від голови окружної комісії, про те що в приміщені ОВК № 200 відбувається конфлікт між громадянами. Повідомлення було зареєстровано до журналу єдиного обліку, на місце події направлено слідчо-оперативну групу.

“Як з’ясували працівники міліції, конфлікт виник між журналістом всеукраїнського громадського видання “Точка опори”, який являється також офіційним спостерігачем та членами комісії. До прибуття на місце події слідчо-оперативної групи спостерігач самостійно залишив приміщення ОВК.

Члени виборчої комісії пояснили, що журналіст зайшов до приміщення ОВК та відразу розпочав проведення відеозйомки на власний мобільний телефон. На їхню думку він порушив вимоги статті 78 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, саме через це і розпочався конфлікт.

Після того, як правоохоронці опитали членів ОВК, спостерігача було запрошено до відділку міліції для отримання від нього пояснень, на що він надав згоду. Надавши пояснення, о 19.40 спостерігач залишив приміщення міліції.

Відповідно до інформації, яка поширена в засобах масової інформації про те, що працівники міліції вилучали у спостерігача телефон, проведено перевірку та з’ясовано, що мобільний телефон спостерігача знаходився у членів ОВК, які по приїзду правоохоронців передали його назад власнику. Працівниками міліції у спостерігача ніякі особисті речі, в тому числі мобільний телефон, не вилучалися”, – повідомив Пустовар у своєму фейсбуку.