34-річна мати і її десять дітей живуть без документів

21 Жовтня 2014 09:51

34-річна Наталія Булах народила 10 дітей, і зараз чекає 11-е дитя. Жінці катастрофічно не вистачає грошей. Але отримати звання матері-героїні та відповідну фінансову допомогу вона не може. Проблема в тому, що Наталя і всі її діти живуть без документів. Тобто для держави вони просто не існують.

stb.ua

stb.ua

Незвичайну сім’ю ромів у Буках на Маньківщині виявив соцпрацівник Володимир Богач. Він прийшов до їх будинку після того, як сусіди почали бити тривогу, мовляв, у нас під боком оселився цілий виводок циган.

Яке ж було здивування чоловіка, коли він дізнався, що будинок, в який Наталя Булах в’їхала з дітьми два роки тому – це взагалі їхнє перше людське житло. Раніше сім’я жила на пустирях по всій країні, де будувала курені з різного сміття, знайденого на звалищах. Добре, одного разу небайдужа жінка побачила біля церкви дітей Наталії, які жебракували, та вирішила провести розслідування: хто вони і звідки. Близько познайомившись з циганської сім’єю, вона вирішила допомогти їм і організувала збір коштів, на які і було придбано будинок.

Джерело: СТБ