Документальний фільм про Надію Савченко сьогодні покажуть у Черкасах

24 Жовтня 2014 09:07

nasha_nadiya_poster24 жовтня в кінотеатрі “Україна” о 17:00 в Черкасах презентують фільм Володимира Тихого “Наша Надія”.

21 жовтня відбулася презентація стрічки в Києві. На показі були присутні близьки Надії та її родичі. Маму льотчиці вщент заповнений зал зустрів, підвівшись зі своїх місць.

В один день з  київським показом, завдяки небайдужим росіянам, стрічку презентували в Москві, незважаючи на провокації з боку агресивних проросійських активістів. Наразі плануються покази в Варшаві та Краснодарі.

“Це кіно не тільки про Надю, воно про нас всіх. Цю стрічку дуже важливо показати якнайширшому колу людей, особливо тут, у Києві, – розповідає Віра Савченко, сестра Надії, – тому що багато людей, особливо молоді, моїх ровесників, досі не розуміють, що в нашій країні війна. Що це не реаліті-шоу, що в випусках новин показують не сусідню планету, а війну в нашій країні.”

На думку Володимира Тихого, в Україні наразі існує велика проблема сприйняття подій, що відбуваються протягом вже майже року. “Багато людей досі не усвідомили, що там коїться на сході країни. Після перегляду глядачі по всіх містах ділилился своїми враженнями та казали творчий групі слова подяки за те, що ми привезли стрічку. Ми дуже раді, що допомогли людям відкрити очі чи просто отримати більше інформації,” – ділиться режисер.

Загалом мандрівка Україною для “Нашої Надії” почалася 8 жовтня в Ужгороді, продовжилася у ще десяти містах країни. Несподіванкою для творчої групи фільму стало те, що після перших показів на зв’язок стали виходити ентузіасти з різних куточков країни і пропонувати організувати покази фільму у себе. Саме таким чином “Наша Надія” потрапила до Луцьку, Рівного, Харкова та, власне, Черкас.

Покази в усіх містах благодійні, вхід за пожертвою. Всі зібрані кошти підуть на допомогу дітям загиблих бійців батальйону Айдар.