Вибори на Черкащині відбулися без значних порушень, – Опора

27 Жовтня 2014 18:30

DSC06134_новый размерВибори на Черкащині відбулися без значних порушень, які могли б суттєво вплинути на результати волевиявлення, вважають у ГМ “Опора”.

Так, за словами координатора громадського спостереження “Опори” в Черкаській області Захара Колісніченка, досі мають місце звичні проблеми, з якими доводиться  зіштовхуватися практично на кожній виборчій кампанії. Це непрофесійність членів дільничних виборчих комісій, неналежне матеріально-технічне забезпечення ДВК від окружних виборчих комісій, агітація в день голосування та “день тиші”, перебування на дільницях невідомих осіб без документів, неналежна кількість скриньок, кабінок, присутність невідомих журналістів.

“Були і більш грубі порушення на кшталт таких, як у с. Веселий Кут, куди принесли зранку розпаковану пачку бюлетенів, яка зберігалась у сільраді. Через непрофесійність членів ДВК спостерігачів зафіксували в с. Погибляк Лисянського району, коли відправили голову з усією документацією на ОВК, дільниця швиденько закрилась і всі розійшлися по домівках. Де знаходилась печатка, встановити неможливо, – каже Колісніченко. – Побоювань, особливо напередодні дня голосування було набагато більше, зокрема, щодо проблемних округів, реалізації потенційних схем. Можливо, ми себе дійсно готували до найгіршого. Можна сказати, що занадто спокійно пройшов виборчий день”.