Під Черкасами горять торф’яники (фото, відео)

28 Жовтня 2014 19:49

Сьогодні, 28 жовтня до черкаських рятувальників надійшло повідомлення про те, що на сільськогосподарських угіддях села Нечаївка, Вергунівської сільської ради, горить торф’яний грунт. Місцеві жителі, стурбовані погіршенням самопочуття через дим у повітрі, звернулися за допомогою до рятувальників.

14

Для ліквідації загорання покладів торфу на місці події було створено спеціальний загін, до складу якого увійшли особовий склад та пожежна техніка 1-ї та 3-ї пожежно-рятувальних частин Управління ДСНС. Зараз рятувальники працюють над ліквідацією окремих осередків займань на загальній площі близько 10 га. Для проведення робіт за допомогою двох мотопомп здійснюється перекачка води з річки Тясмин безпосередньо до місця пожежі.

25

За словами старожилів, пожежа такого виду у цій місцевості – рідкість, й швидше за все її причиною стала людська халатність, адже останнім часом почастішали випадки спалювання місцевими жителями сухої трави.

На даний час загрози населеному пункту немає. Подія знаходиться під постійним контролем керівництва Управління ДСНС у Черкаській області.