У справі підкупу виборців по 194 округу допитано майже 800 осіб

28 Жовтня 2014 09:50

1111+Кримінальне провадження про підкуп виборців на 194 виборчому окрузі під час парламентських довиборів у листопаді 2013 року досі розслідується, повідомив начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар під час виборчого марафону.

“Розслідування цього кримінального провадження перейшло в активну стадію навесні цього року. Раніше воно практично не розслідувалося. Мабуть, не було політичної волі. зараз по цьому провадженню допитано майже 800 осіб. Поки що доказів недостатньо, щоб виходити на підозру особам, які можуть бути причетні до підкупу голосів”, – повідомив Пустовар.

Пустовар зауважив, що враховуючи те, що закон не має зворотньої сили, то посилення кримінальної відповідальності за підкуп, яке стало чинним із 23 жовтня, не може бути застосованим до минулих правопорушень.

Утім, очільник черкаської міліції зазначив, що винних у підкупі виборців покарати таки реально.

“Якщо у справі буде зібрано достатньо доказів, чому ні?, – зауважив Пустовар. – Організаторам підкупу загрожує до 10 років позбавлення волі. Закон визначає відповідальність кожного за кожні конкретні дії, починаючи від мінімальної відповідальності особи, яка отримує цю неправомірну вигоду (матеріальні блага, пільги, послуги, переваги)”.