Країни Європи перерахували перші 11 мільйонів євро у Фонд допомоги України

3 Листопада 2014 17:22
zik.ua

zik.ua

Перші 11 мільйонів євро у Фонд допомоги та підтримки реформ в Україні вже зарахував Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), один із найбільших інвесторів в Україні.

Як повідомили у прес-службі представництва ЄБРР в Україні, кошти на спецрахунок перерахували Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і США.

“Про свою участь у створюваному Фонді також думають Данія, Японія і Норвегія”, – повідомили в банку. Очікується, що Фонд надасть ефективну допомогу Україні у сфері реалізації політики реформ для стабілізації економіки.

“Ми, як донори, першими відгукнулися на пропозицію фінансової підтримки, і нам приємно бачити, з якою швидкістю ця ідея набирає обертів. Політика реформ в Україні є ключовим пріоритетом, і ЄБРР готовий запропонувати свої можливості для реалізації цього пріоритету”, – цитує банк представника Нідерландів у ЄБРР Рональда Ельхуйзена.

Як відзначили в ЄБРР, кошти донорів будуть спрямовані лише на проекти покращення ділового клімату, боротьбу з корупцією, стабілізацію банківського сектора, енергоефективність, підвищення конкурентоспроможності приватного сектора, покращення муніципальної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше в ЄБРР зазначали, що загальний обсяг інвестицій банку в Україну до кінця 2014 року становитиме близько 1 млрд євро. В цілому інвестиційний портфель банку в Україні становить 9,5 млрд євро.

Також Європейський банк реконструкції та розвитку як один із ключових інвесторів проектів приватного сектору в Україні за п’ять років видав 310 грантів українським підприємствам малого і середнього бізнесу на загальну суму 2 млн євро.

Джерело: ТСН.ua