У Черкасах і Умані для медиків та освітян немає зарплат

11 Листопада 2014 17:38

Çàðïëàòà óêðàèíöàВчителі та лікарі в Умані найближчим часом можуть залишитися без заробітної платні.  У міському бюджеті для них не вистачає 20 млн. грн.. Заступник міського голови Умані Людмила Кирилюк запевняє, що кошти будуть. Проте коли – невідомо.

Кожного року у міському бюджеті виникає дефіцит по заробітній платі для працівників бюджетної сфери. Його вдавалося завжди швидко закрити. Проте в поточному році ситуація дещо змінилася, інформує “Вечірня Умань”.

“Ми кожного дня тримаємо зв’язок із Черкасами та Києвом. Робимо все можливе, аби забезпечити заробітною платою всіх працівників бюджетної сфери, — коментує Кирилюк. – І як тільки кошти будуть, то відразу ми закриваємо цей дефіцит”.

Схожа проблема виникла і в Черкасах. Коштів на заробітну платню медикам лишилося хіба що на аванс за листопад.

“Все… На всі залишки асигнувань в закладах зареєстрували аванс за листопад.Далі до кінця року в асигнуваннях на зарплату – безмежна пустота… В обласному центрі центральної України медики без коштів на зарплату, а Уряд розраховується із шахтами Ахметова в окупованому Донбасі за видобуток вугілля, яке женуть в Рашентудей…Чи тільки я чогось не розумію??…”, – обурюється у своєму фейсбуці директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради Олег Стадник.