Чигиринську районку захлеснула хвиля фейків

14 Листопада 2014 10:06

87-2014.pmdЧигиринщиною шириться інформація стосовно припинення існування комунальної газети “Чигиринські вісті” та тримання редактора під слідством за неправомірні дії. Про це заявила редактор видання Наталія Лебеденко.

“Наразі триває передплата і люди, яким я пропоную передплатити видання дивуються, що газета ще існує. Адже у них є інформація, що часопис закрили, а редактора  посадили під слідство”, – розповідає Наталія Лебеденко.

Крім того, жінка пригадує, як у редакцію нещодавно почали телефонувати люди з проханням повернути гроші за передплату. Наталія Іванівна не приховує стурбованості, що такі провокації можуть зменшити тираж видання. Редакторка переконана – це робиться з метою її дискредитації, аби призначити керівником газети іншу людину.

З цим фактом знайомі у Черкаській ОДА. Заступник директора департаменту – начальник управління інформаційної політики Олена Петрова під час візиту на Чигиринщину завітала у кілька установ і поспілкувалась з людьми, які підтвердили факт поширення цього  наклепу.

“Мені назвали навіть прізвище людини, яка розповсюджувала фейкову інформацію, – розповідає Олена Петрова. – Найближчим часом я повторно перевірю цей факт, але вже у компанії  правоохоронців”.

Чиновниця зазначила, що такі дії є порушенням закону “Про інформацію”. Зокрема завдано моральної та матеріальної шкоди редакції, що призвело до зменшення читацької аудиторії. Це передбачає відшкодування, а також притягнення винних до відповідальності.

Щодо газети, то вона успішно існує й існуватиме надалі. Крім того кілька сторінок останнього номеру видання вийшли у кольорі. Згодом редактор планує всю газету перевести на повнокольоровий друк та покращити інформаційне наповнення шляхом введення у газету нових цікавих рубрик.