У справі підкупу на 194 округу на допит викликали Поплавського

14 Листопада 2014 15:56

10821779d4b0308Правоохоронці розслідують факти підкупу виборців на позачергових парламентських виборах у 2013 році по 194 округу. За ст. 157 ККУ порушено кримінальне провадження, воно було внесено до Єдиного реєстру кримінальних проваджень 18 березня 2014 року.

“Вказане кримінальне провадження зареєстроване за зверненням активістів міста Черкаси, якими були в мережі інтернет викладені певні факти. На їх думку, фактів підкупів. Указані активісти були допитані, взята необхідна інформація. В подальшому ми почали відпрацьовувати конкретні адреси по Черкасам, які, на нашу думку, могли б стосуватися вказаних фактів. Таких адрес установлено 7. Відпрацьовуються мешканці цих житлових будинків. Зараз їх відпрацьовано 690 осіб, – повідомив начальник відділу слідчого управління УМВС України в Черкаській області Сергій Черненко. – Більшість із них повідомила, що ніхто їм грошових коштів не пропонував. Але в подальшому нами встановлено 55 осіб, які підписали заяву і отримали гроші як агітатори на виборах. Вони пояснили, що гроші отримали не за голосування, а щоб виконувати роботу агітаторів”.

За словами Черненка, особи, які пропонували кошти черкащанам, встановлюються. Є навіть фотороботи цих людей.

“На даний час нами для допиту викликано безпосередньо Поплавського, щоб з’ясувати всі питання з ним, встановлюються члени виборчого штабу, проводиться перевірка фінансової діяльності штабу Поплавського для відслідковування фінансових потоків на витрати, вибори, агіткомпанію”, – зауважив Черненко.