В Умані шахраї грабують банкомати Приватбанку через зчитувальні пристрої

14 Листопада 2014 15:10

35902В Умані клієнти ПриватБанку стали жертвами шахраїв. Злодії встановлюють на банкомати пристрої, які зчитують інформацію з карток, а потім привласнюють собі гроші містян. Правоохоронцями було зафіксовано вже більше семи подібних випадків. ПриватБанк просить своїх клієнтів не панікувати та обіцяє повернути всі зниклі кошти.

“За останні декілька місяців до часто почали звертатися уманчан із заявами про те, що з їхніх кредитних карток  зникають гроші, – розповідає помічник начальника відділу зв’язків з громадськістю Уманського МВ УМВС в Черкаській області Леся Усенко. –  Всі такі випадки ставалися після використання банкоматів у центрі міста, де постійно великий потік людей. Нам вдалося з’ясувати, що злодії дізнавалися інформацію про картки через зчитувальні пристрої, які були встановлені на банкомати, а потім привласнювали собі гроші.  На жаль, розслідувати так злочини дуже важко. Тому що шахраї в місті працюють»  переважно одну-дві години. Потім їдуть до іншого міста і там знімають кошти. Відслідкувати, де вони знаходяться не просто.

У прес-службі«ПриватБанку кажуть, що знають про подібні випадки і готові повертати зниклі кошти своїм клієнтам. Але лише після того як їхня служба безпеки проведе власне розслідування та доведе факт подібного злочину.

Кожному, хто помітить зчитувальні пристрої на банкоматі й повідомить про них працівникам банку,  обіцяють винагороду в сумі 2000 грн.

ЯК ВБЕРЕГТИ СВОЇ КОШТИ ВІД ШАХРАЇВ

skiming

Перевірте, чи немає на банкоматі незвичних пристроїв (шахраї найчастіше розміщують їх поряд з карткоприймачем або клавіатурою).

Безпечний карткоприймач може бути двох видів: просто щілина без додаткових пристроїв, карткоприймач з прозорою накладкою.

Якщо на карткоприймачі непрозора накладка, в ній може бути пристрій, що зчитує дані з картки. Не використовуйте такий банкомат! Також не користуйтесь банкоматом, якщо картку складно вставити в карткоприймач.

Якщо клавіатура встановлена нерівно або незвично виступає, не використовуйте такий банкомат!