До Всесвітнього дня у боротьбі з цукровим діабетом черкащан запрошують на безкоштовний медогляд

17 Листопада 2014 17:48

14_11_14_-_novyny_-_diabetДо Всесвітнього дня у боротьбі з цукровим діабетом, який цьогоріч проходить під гаслом “Здоровий спосіб життя та діабет” у Черкасах можна буде безкоштовно перевірити свій організм на схильність до діабету.

За словами головного позаштатного ендокринолога Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА, Ірини Бондарець, 22 листопада в обласному діагностично-консультативному центрі кожен бажаючи матиме змогу пройти безкоштовне обстеження у відповідних медичних спеціалістах, щоб виявити загрозу для життя на початкових стадіях. Зокрема, цього дня можна буде перевірити рівень цукру в крові та пройти консультацію у таких спеціалістів як ендокринолог, окуліст, хірург, невропатолог та інші.

“Мета проведення заходу, в першу чергу, направлена на привернення уваги громадськості до одного з найсерйозніших захворювань ендокринної системи – цукровий діабет, а також має на меті поліпшити рівень виявлення пацієнтів із цукровим діабетом на ранніх стадіях”, – наголосила Бондарець.

Захід розпочнеться з 9 години в Черкаському обласному діагностично-консультативному центрі за адресою: м. Черкаси, вул. Менделєєва, 3.