У Черкасах на благодійному аукціоні продаватимуть речі з АТО

18 Листопада 2014 15:12
іnformator.su

іnformator.su

Унікальна експозиція речей із зони проведення антитерористичної операції запрацює напередодні Дня Збройних Сил України в Черкаському художньому музеї.

На виставці демонструватимуть військові предмети, які використовувалися нашими армійцями на Донбасі: уламки зброї та техніки, елементи амуніції, фотографії з місць бойових дій та особисті речі бійців, – усі без винятку експонати зі своєю історією.
Ідея створення цієї виставки належить голові ОДА Юрію Ткаченку, який хотів організувати її ще до Дня Незалежності. Над оформленням експозиції працюватиме ОДА  спільно з волонтерами Центру допомоги армії, обласним військкоматом та черкаським батальйоном Нацгвардії. Утім, допомогти з експонатами – пам’ятними речами з зони бойових дій зможуть усі охочі.

“Ми запрошуємо черкащан долучатись до наповнення цієї експозиції, – сказав директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, координатор виставки Сергій Пасічник. – Частиною майбутньої експозиції можуть стати світлини, з відображенням життя й побуту військових, особисті речі, елементи амуніції або інші унікальні предмети, що мають історичне значення.
Виставка діятиме упродовж двох тижнів після чого усі експонати стануть лотами благодійного аукціону. На ньому, серед іншого, виставлять і роботи черкаських митців. Кошти від аукціону спрямують на вшанування пам’яті черкаських героїв АТО”.
Експонати для виставки можна приносити до Черкаського художнього музею за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 259, каб. №6 Савісько Світлана Василівна, тел. 45-24-27. Години роботи: 09.00 – 17.00, вихідні: Сб, Нд.