У центрі Черкас зруйнували історичну будівлю, щоб побудувати… готель (відео)

19 Листопада 2014 10:00
facebook.com

facebook.com

Із середмістя Черкас зникла столітня споруда. На місці старовинної іудейської комуналки зводять готель. Будує його черкаська фірма на замовлення підприємця. І хоч усі дозволи підрядник має, а сама будівля, кажуть там, на ладан дихала, – історики виступили проти забудови.

Назар Лавріненко, історик: “Іудейська історія нашого міста вона не вивчена, практично не відтворена. А, повірте, наше містечко було один із крупних іудейських міст повітових центрів Правобережжя. І історія іудейської громади Черкас вона варта уваги”.

За кілька днів історичну споруду у середмісті Черкас будівельники змінили до непізнаваності. Тут згодом зведуть готель. На будівництво, кажуть забудовники, мають усі необхідні дозволи. Та й споруда, додають на фірмі підрядника, ще рік-два й завалилась би сама. Мовляв, прогнила до останнього дерев’яного бруска. І вже 13-ий рік, за висновками фахівців, як аварійна.

Леонід Лукієнко, начальник виробничого відділу ПП “Надія”: “Служба охорони не заперечує проти. Тобто, ця ділянка може бути забудована відповідно до чинного законодавства”.