У Золотоноші відновлюють військову частину

21 Листопада 2014 09:31
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Повітряні сили України розпочали відновлення колишньої військової частини на Золотоніщині.

Наразі не відомо, чи буде розташована там нова частина протиповітряної оборони, чи це буде лише комендатура. У Золотоноші до 2012 року базувався один з найкращих на пострадянському просторі 108 зенітно-ракетний полк. Нині тут тривають активні відновлювальні роботи всієї необхідної інфраструктури.

Активну допомогу військовим у проведенні необхідних робіт крім місцевих органів влади надають також і рятувальники. На прохання керівництва військового підрозділу на об’єкті працює колінчастий підіймач аварійно-рятувального загону спецпризначення та розрахунок фахівців управління Державної служби надзвичайних ситуацій.

“Минуло більше двох років як із Золотоноші пішли останні військові, та на щастя, виважена політика згортання військового містечка у 2012 році дозволила фактично зберегти основні споруди підрозділу. Зараз тут проводиться ревізія електрообладнання, відновлюється периметр, проводяться необхідні ремонтні роботи у спорудах”, – зазначив керівник команди відновлення підполковник Микола Орленко.