Відзначення першої річниці Майдану перетворили на совок, – активіст

21 Листопада 2014 21:00

23c620c18fd59587b5f08155e3a35e34Сьогоднішнє народне віче, в рамках якого черкаська влада і громадськість ушановували першу річницю Євромайдану і День Гідності й Свободи, перетворилося на захід у совковому стилі. Про це пише громадський діяч, адміністратор групи “Місто на ЧЕ” Ярослав Лавров.

“Повернувся з “віче”, так саме в лапках. Я прийшов на Соборну і побачив багато людей, які свого часу творили майдан в Черкасах – свободівців, демальянсовців, громадських діячив і нашу місцеву творчу інтелігенцію.

Я очікував, що спочатку вшануємо пам’ять Небесної сотні, а потім саме ці люди стануть основним діячами вічі. А що отримали? Совок, самий справжній совок, пише Лавров у фейсбуці. – Як виявилося всі чекали на прихід губернатора (так саме губернатор, не голова ОДА). Потім незрозуміло, що відбувалося біля Хреста встановленого на честь Небесної сотні, куди підійшов губернатор. Весь цей час народ, який прийшов на віче стояв, як статисти на сцені, розмовляв. Потім раптом двинулася владна процесія на чолі з губернатором до стели вшанування загиблих в зоні АТО і заграла “Пливе кача”. Владне керівництво поклало квіти і пішло давати інтерв’ю за стелу, а народу дали можливість покласти квіти… Це так коротко

В мене запитання до обласної влади, ви розумієте взагалі, що сталося 21 листопада 2013 року, до чого призвели події? Що це за підхід? Це народне віче, чи це партійний з’їзд комп партії?

Це віче, було плювком на всіх хто творив майдан, це було формальне вшанування пам’яті загиблих, і на душі лише відчуття огиди…”.

Відеорепортаж події – від “Громадського ТБ: Черкаси”.