Черкащани відправили на Донеччину автомобіль для патрулювання (фото)

24 Листопада 2014 09:33

DSC03039_новый размерІз Черкас у місто Соледар Донецької області вирушив автомобіль УАЗ. Там з його допомогою патрулюватимуть місто, забезпечуючи порядок і лад на українській території.

З проханням допомогти до земляків звернувся військовий комісар Черкас і Черкаського району Євген Корж, який сьогодні є військовим комісаром Соледару. Відгукнулися у представництві фонду “Рідна країна” в Черкаській області. За допомоги його керівника на Черкащині Володимира Греся та небайдужих черкащан Володимира Білика і Михайла Заграничного, які співпрацюють із фондом “Рідна країна”, потрібний автомобіль було капітально відремонтовано, “начинено” новими агрегатами (ходова частина, двигун), поміняно гуму, протестовано з тим, щоб УАЗ повноцінно виконував своє призначення на сході.

DSC03006_новый размер“Черкащина активно забезпечує порядок, спокій української території. Крім відомого тербатальйону “Черкаси”, дуже багато працівників військкоматів із Черкащини сьогодні не просто знаходяться в зоні АТО, а виконують достатньо серйозні і складні завдання. Зокрема, військовий комісар Черкас і Черкаського району полковник Євген Корж зараз – військовий комендант міста Соледара на Донеччині. Це означає що він повинен разом із відповідним підрозділом забезпечувати порядок у місті. Сьогодні є принципово важливим, щоб на Донеччині й Луганщині люди впевнено себе почували, розуміли, що вони під захистом української держави, української армії, під захистом української влади”, – підкреслив керівник фонду “Рідна країна” Микола Томенко.

“Зараз на сході України перебувають інші комісари Черкаської області – Чорнобаївський, Тальнівський, Чигиринський, зараз перебуває у зоні АТО Золотоніський, Канівський військові комісари, – сказав військовий комісар Черкаської області Євген Курбет. – Тому для забезпечення ефективного проведення всіх запланованих заходів потрібна автомобільна техніка, яка має повний привід, може пересуватися по пересічній місцевості. Ми дуже вдячні за допомогу. Цей автомобіль буде якраз використовуватися за захисту наших кордонів”.

DSC03034_новый размер

Нагадаємо, що Черкаське представництво фонду “Рідна країна” і раніше надавало допомогу українським воякам. Зокрема, для батальйону тероборони “Черкаси” були передані тепловізор, спальні мішки, інше спорядження. А для міліціонерів у зоні проведення АТО черкащани допомагали із закупівлею бронежилетів.