Забудьмо на якийсь час про продукти харчування, які маємо виключити з нашого раціону. Зосередьмося на тій їжі, вживання якої є корисним і навіть абсолютно необхідним кожного дня.
Ягоди
Абсолютно не важливо, який тип ягід ви обираєте, оскільки всі вони є здоровим харчуванням. У ягодах не тільки невелику кількість калорій, але і вельми високий вміст антиоксидантів, а також достатній обсяг волокон і вітамінів.
Зелений чай
Замініть чашку кави на одну-дві склянки міцного зеленого чаю і ваша вага, а також імунна система прийдуть в повний порядок. Зелений чай не тільки містить виключно велику кількість антиоксидантів — існують докази того, що він допомагає поліпшити жировий метаболізм.
Пробіотичні йогурти
Пробіотики, що містяться у великій кількості йогуртів, є мікроорганізмами, які живуть в травному тракті людини. Вони покращують баланс здорових бактерій і допомагають знижувати неприємні розлади травлення, наприклад запори і метеоризм, а також відновлювати мікрофлору кишечника.
Червоний перець
Червоний перець забезпечить вас значною кількістю вітаміну С при мінімальному числі калорій — ідеально для здорового харчування. Він є багатим джерелом каротиноїдів — групи антиоксидантів, які відіграють важливу роль у регулюванні запальних процесів організму.
Помідори
Насичені вітаміном С і бета-каротином, приготовані помідори забезпечуєють вас щоденною дозою лікопіну — ще одного потужного антиоксиданту, пов’язаного зі зниженням ризику деяких видів раку, включаючи пухлини підшлункової залози і шлунка.
Волоські горіхи
У всіх горіхів є щось корисне для здоров’я людини, але унікальність волоських горіхів в тому, що вони багаті довгими ланцюжками поліненасичених жирів. Всього 30 г горіхів в день допомагають оптимізувати склад клітинної стінки, що знижує рівень холестерину і допомагає засвоювати жирові кислоти омега-3.
Жирна риба
Свіжий тунець або лосось забезпечують нас великою кількістю жирних кислот омега-3 — різновиду жирів, пов’язаних зі зниженням запальних процесів в організмі.
Броколі
Один з найулюбленіших овочів серед дієтологів броколі насичений фітонутрієнтами, які досить складно відшукати в інших продуктах харчування. Зокрема, броколі є багатим джерелом фолієвої кислоти, антиоксиданту лютеїну, який уповільнює розвиток вікової макулярної дегенерації, а також сульфорафану, що володіє антибактеріальними властивостями.
Овочевий суп
Зробите ви його самі або купите вже готовим у супермаркеті, овочевий суп є відмінним легким стравою, яка допоможе утримати голод під контролем.
Темний шоколад
Якщо ви жити не можете без шоколаду, то нехай він буде темним. Цей шоколад містить досить високу кількість антиоксидантів флавоноїдів.