28 снарядів знайшли на Черкащині

27 Листопада 2014 14:34

100_7146За добу на Черкащині виявлено 28 вибухонебезпечних предметів часів війни. Так, 26 листопада біля ставка с.Іскрене Шполянського району мисливці під час полювання знайшли велику кількість вибухонебезпечних предметів. На місце виклику прибули сапери піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Після ідентифікації небезпечних знахідок було встановлено, що це артилерійські снаряди калібром 76 мм, у кількості 16 шт.

В с.Лозуватка цього ж району господар під час копання колодязя виявив 2 артилерійських снаряди діаметром 76 мм.

Після знищення виявлених снарядів на спеціальному полігоні група піротехнічних робіт виїхала до Лисянського район,  де під час проведення земляних робіт трактористи знайшли 9 артилерійських снарядів.

У першому випадку 4 артснаряди калібром 76 мм було виявлено на полі неподалік с.Чеснівка, в іншому, аналогічного калібру у кількості 5 одиниць, неподалік районного центру.

Після вилучення небезпечних знахідок у Лисянському районі на піротехніків чекають у К-Шевченківському районному центрі, де у с.Шендерівка місцевим населенням виявлено  артилерійський снаряд діаметром 76 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

Всього ж з початку року в області піротехнічною групою аварійно-рятувального загону спеціального призначення вилучено та знищено 276 артилерійських снарядів різного калібру.