У Кам’янці – народний протест через суд над 13-річним школярем

27 Листопада 2014 15:00

888+Жителі Кам’янки протестують проти засудження старшокласника Ігоря Слабенка, якого звинувачують у вбивстві 13-річного Дмитра Артеменка, інформує “Громадське ТБ: Черкаси”.

Дмитро помер 9 місяців тому. Як встановила судово-медична експертиза, причиною смерті хлопця стала черепно-мозкова травма, крім цього на тілі школяра були виявлені травми від побоїв. Працівниками правоохоронних органів було встановлено, що хлопця побив саме Дмитро Артеменко. Інцидент стався у Кам’янській школі № 1. Нещодавно суд постановив позбавити волі Ігоря терміном на 8 років.

Родичі загиблого згодні з вироком суду. Проте громада Кам’янки та батьки Ігоря вважають, що розслідування провели недбало і засудили невинного. Також припускають, що на таке рішення вплинули хабарі. Дехто вважає, що потерпілого побив інший хлопець, Максим, який проходив у справі як свідок.

Поза кадром кам’янці говорять, що винних у смерті школяра троє, а з Ігоря просто зробили відбувайла. Громада в першу чергу вимагає повторного, справедливого розслідування цього інциденту. Також вимагають люстрації прокурора та суддів, які, на їх думку, не можуть поставити справедливу і неупереджену крапку в цій справі.