Депутати не віддали “дачу Андреєва” в оренду

28 Листопада 2014 15:45

1395656732_dacha-andreevaДепутати Черкаської обласної ради не підтримали виключення з переліку об’єктів програми приватизації на 2014 рік комплекс будівель по вул. Мендєлєєва, 4, відомий серед черкащан як “Андреєвська дача”.

Як пояснила завідуюча сектором управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату облради Наталія Дудник, “дача Андреєва” вже двічі виставлялася на аукціон і охочих її придбати не виявилося. А готельний комплекс “Дніпро”, який змушений утримувати комплекс будівель на свої кошти, тільки за 9 місяців цього року витратив 103 тис. грн.

За словами Дудник, Фонд Держмайна в Черкаській оцінив “дачу” у 5,2 млн. грн. І якщо охочих купити її не виявилося, то взяти в оренду – вже є. “Ми вивчили попередній попит на об’єкт оренди. Попит є”, – підкреслила Дудник.

Водночас депутат Любов Майборода заявила, що “дачу Андреєва” необхідно продати за ціну, навіть меншу оціночної вартості. Як приклад Майборода назвала львівський досвід.

“У Львові схожий об’єкт “Президентська дача” виставили на аукціон за ціною 18 млн. І коли не було покупців, продали за 14 млн. Працюйте, що воно було продано!”, – заявила Майборода.

“На сьогоднішній день продавати об’єкти комунальної власності за безцінь нераціонально і неефективно”, – парирувала Дудник.

Намагання закликати депутатів підтримати дозвіл віддати “дачу Андреєва” в оренду зробила заступник голови облради Наталія Кравцова. Вона повідомила, що є потенційний орендар, який має плани використовувати “дачу Андреєва” як хоспіс.

10515121_878574482166712_8636811684241113151_o“Там 5,4 га землі плюс будівлі. Земля не приватизована, вона передана по акту в постійне користування. Новому власнику доведеться звертатися до черкаської мерії, щоб знову ж таки виділяти землю, – повідомила Кравцова. –  Одна з пропозицій, яка надійшла – зробити на місці об’єкта обласний хоспіс. Комісія опрацювала цей варіант разом із директором департаменту охорони здоров’я Ситником, головним лікарем онкодиспансеру Парамоновим. Оренда буде не менше 15 тисяч гривень плюс комунальні платежі. Організація прорахує наші умови і може ми в перспективі отримаємо на цьому місці хоспіс для людей, які повинні відходити на той світ достойно”.

Утім, депутатів аргументи чиновниць не переконали. І під час голосування питання про виключення з переліку об’єктів програми приватизації на 2014 рік “Андреєвської дачі” не набрало достатньо голосів.