Студентки в мороз збирали гроші на буржуйки бійцям

3 Грудня 2014 09:40

Студентки-волонтерки з Черкаського Національного університету ім. Богдана Хмельницького за підтримки Молодіжного ресурсного центру перейняли ініціативу Всеукраїнського флеш-мобу “Зігрій героя”. Мета акції: підтримати українських військових, які воюють та мерзнуть на передовій Сходу України.

10347075_607277972734550_3876342355615492912_necMXERoRFGc

Легковдягнені студентки намагались привернути увагу перехожих та наголосити на потребах солдатів у теплому одязі та опалювальних установках-буржуйках. Дівчата тримали в руках плакати з надписом: “Холодно? А як солдатам на передовій?” та закликали людей надати посильну матеріальну допомогу для закупівлі теплого одягу. Перехожі кидали кошти у опломбовану нами скриньку, яку волотерки потім віднесли до Центру Допомоги Армії, що займається постачанням продуктів та речей у зону АТО. Звіт про передані кошти ви зможете прочитати на сайті ЦДА: http://volunteer.ck.ua/

kLTB7gYBOnoYW8SZiHjBNA

Організатор акції, Яна Проценко поділилася своїми враженнями: “Ідея такого флеш-мобу виникла у мене спонтанно. Буквально сьогодні я прочитала у новиннєвій інтернет-стрічці про подібну акцію у місті Южному й вирішила, що Черкаси також мають долучитися. Я поширила у соцмережах інформацію про час та місце флеш-мобу й дівчата відгукнулись. Також дякую МРЦ за допомогу в правильному зборі коштів. Загалом люди пожертвували 611 гривень і 45 коп. – це ніби сума й невелика, але для 1-2 воїнів на термобілизну буде достатньо.”