До лав черкаської міліції заманюють відстрочкою призову до Збройних сил

5 Грудня 2014 18:00

mvs_02На сьогоднішній день некомплект працівників міліції в Черкаській області складає близько 8 %.

“На жаль, великий некомплект спостерігається у Тальнівському та Катеринопільському райвідділах… Хочу звернутися до жителів даних та прилеглих районів. Якщо є бажаючі працювати в міліції, звертайтеся до даних районних відділів міліції, де вас вислухають та приймуть рішення щодо подальшого взяття на роботу”, – зауважив начальник відділу комплектування і проходження служби управління МВС у Черкаській області Руслан Горяченко.

Загалом на службу до органів внутрішніх справ набираються працівники з числа цивільної молоді, віком від 18 років, яка має відповідну освіту і відповідний стан здоров’я. Відповідно до змін, внесених Верховною Радою України до Закону України “Про міліцію”, на службу дозволено брати навіть осіб, які не служили в армії, тобто призовників. При цьому на час, поки вони працюють в міліції, в них є відстрочка від призову до Збройних сил України.

Будь-які кандидати проходять спеціальний відбір. Зокрема, придатність до служби визначається військово-лікарською комісією медичними закладами МВС. Окрім цього, особи проходять обов’язкове психологічне обстеження та здають заліки з фізичної підготовки. Після того, як її прийняли на службу, вона проходить навчання в училищі початкової підготовки, де вивчає необхідні для подальшої роботи дисципліни. Термін навчання різний, триває від 40 до 180 діб, в залежності від того, яка категорія працівників.

“Уже оголошено про набір на навчання у 2015 році. Хочу звернутися до батьків та учнів 11 класів. Якщо є бажання пов’язати свою долю зі службою в органах внутрішніх справ, прошу звертатися в кадри за телефоном 393-108 та 393-413, або ж до будь-якого міськрайвідділу міліції в Черкаській області. Право на вступ мають цивільні особи, віком від 17 до 25 років. Вони також проходять спеціальний відбір, після яких допускаються до здачі іспитів. У разі успішного складання вступних випробувань та проходження за конкурсом, вступники зараховуються до лав курсантів та забезпечуються усіма необхідними видами утримання: гуртожитком, стипендія, харчуванням, форменим одягом.