Карта АТО станом на 12 грудня

12 Грудня 2014 13:39

Ситуація на сході країни станом на 12:00 12 грудня 2014 року за даними РНБО України.

Упродовж минулої доби в зоні АТО продовжувався процес централізації і систематизації формувань бойовиків в рамках створення т.з. «армії Новоросії».

У північних районах Донецька зафіксована тактична група російсько-терористичних військ, яка раніше брала участь в боях в районі Донецького аеропорту і Авдіївки.

У ній же, в результаті вогневих ударів і обстрілу з боку російсько-терористичних військ, спостерігаються значні руйнування будов в міських межах, включаючи житловий сектор і промислові підприємства.

У район н.п.Горлівка «на посилення» прибули додаткові формування бойовиків. В основному зафіксовані підрозділи так званої бригади «Оплот», загальною чисельністю до 2-х посилених рот.

Крім того, за останню добу зафіксована поява до 5 од танків російсько-терористичних військ і вихід їх на вогневі позиції в районі Бахмутськой траси. Одночасні декілька артилерійських батарей противника, оснащених 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», здійснювали в цьому районі маневр по зміні вогневих позицій.

Станом на 12 годину 12 грудня за інформацією прес-центру АТО зафіксовано 4 обстріли позицій сил АТО. Двічі терористи порушували тишу в районі населених пунктів Сміливе, Весела Гора та Фрунзе.

3d965db2aa89c4da589574f9af6db568