В Умані обікрали нацгвардійців (відео)

12 Грудня 2014 12:12

143+Уманські нацгвардійці залишилися без “очей”. Бійців обікрали, коли ті готувалися до відправлення у зону АТО. Злочинці поцупили приціли, прилади нічного бачення, біноклі, далекоміри, бронежилети та навіть ліки. Поки одні уманчани віддавали останні гроші на закупівлю захисту добровольцям, інші – все привласнили. Правоохоронці кажуть, що ведуть розслідування. Проте результатів досі немає.

Уманські нацгвардійці повернулися додому близько трьох місяців тому. Свій транспорт ГАЗ – 66 та трофейний автобус залишили на приватній території одного з підприємців Умані.

Добровольці готувалися до чергового відправлення в зону АТО. Тож всі свої речі та військове приладдя склали в автобус і. Проте поїхати на передову їм не вдалося. Поїздку відмінили, а бійців обікрали…

“У п’ятницю, 28 листопада, ми помітили, що зникли наші речі із автобуса. Два бронежилети, два приціли, прибори нічного бачення, біноклі, дальноміри та навіть ліки. Це все те, що нам купували уманчани. Те без чого ми не зможемо вижити на передовій, – розповідає старишина Уманського загону нацгвардії Микола Білан. – Ми фактично залишили без “очей”. Той хто поцупив ці речі, взяв на себе великий гріх”.

Як могла статися крадіжка на території, яка огороджена високим парканом і де є охорона ніхто не знає. Власниця приватної власності Мая Щербенко відмовилася коментувати ситуацію. Каже, що ніхто не домовлявся про охорону речей нацгвардійців.

Правоохоронці взялися розслідувати справу. Відкрили кримінальне провадження. Проте минуло вже більше тижня, а результатів розслідування й досі немає.

“За цей тиждень, що ведеться слідство немає жодної інформації. Правоохоронці зняли лише відбитки пальців. Але чомусь не взяли на експертизу замок, який був зламаний на дверцях автобуса. Мене дивує таке халатне відношення до даної справи, – говорить нацгвардієць Сергій Тімановський. – Дивно було почути від них слова: “А ви ще доведіть, що там були ці речі”.