На Звенигородщині міліція вилучила 40 мішків із наркосировиною на 6 мільйонів гривень (фото, відео)

15 Грудня 2014 17:24

Працівники міліції затримали зловмисників, які намагалися провезти територією Черкаської області величезну партію макової соломки. Наркосировина вилучена. За приблизними підрахункам, вартість наркотику, який можна було виготовити з вилученої сировини на чорному ринку перевищує 6 мільйонів гривень.

PM327image002

До співробітників міліції Звенигородського райвідділу міліції надійшла оперативна інформація про те, що територією району проходить наркотрафік і незабаром зловмисники будуть перевозити чергову партію нарковмісної сировини. Отримана інформація була негайно взята в роботу. За декілька годин правоохоронцям вдалося встановити марку автомобіля та приблизний маршрут його руху, розповідають у СГЗ управління МВС у Черкаській області.

Розробивши спецоперацію по затриманню зловмисників, правоохоронці влаштували на дорозі засідку. І дійсно, через декілька годин міліціонери побачили вказаний автомобіль, який був негайно затриманий. Під час проведення огляду мікроавтобуса побачене вразило навіть досвідчених оперативників – багажний відсік авто був вщент заповнений мішками з маковою соломою.

PM514image003

Працівники міліції нарахували понад СОРОК!!! мішків з наркосировиною, загальна вага яких близько 400 кілограмів. За попередніми підрахунками, в разі потрапляння вилученої наркотичної сировини до пункту призначення та виготовлення з неї наркотику, його вартість на чорному ринку перевищувала б шість мільйонів гривень.

PM586image004

Наразі наркосировину вилучено та направлено на експертизу до НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області, зловмисників затримано. Правоохоронці працюють над встановленням кола спільників, причетних до організації наркотрафіку та кінцеву точку руху автомобіля, а також особу – замовника даної кількості наркосировини. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)Кримінального кодексу України. Триває слідство.