За добу на Черкащину з зони АТО приїхало 164 біженці

17 Грудня 2014 16:00

406Уже 9 031 особа (а це – 2 457 родин) із окупованого Криму й території проведення АТОзнайшли тимчасовий прихисток у Черкаській області. Тільки впродовж останньої доби в пошуках мирного неба сюди приїхало 164 особи. Про це повідомляють в обласному контактному центрі. Водночас, звідси у звільненні райони виїхало вже 1645 людей.

За словами в.о. директора обласного контактного центру Лариси Ходаковської, більшість із внутрішніх мігрантів, які оселилися на Черкащині, – жінки з дітьми, пенсіонери та люди з особливими потребами. Найбільше переселенців нині проживає в місті Черкаси (а це – 2863 людини) й Умані, а також у Черкаському, Шполянському, Городищенському та Звенигородському районах.

“Усіх підозрілих осіб, які приїздять до нас зі Сходу, перевіряють співробітники органів внутрішніх справ області й Служби безпеки України, – запевнила Ходаковська. – Військовозобов’язаних чоловіків ми направляємо до військкоматів”.

Окрім цього, у сім’ях внутрішньо переміщених осіб, які в час військових протистоянь оселилися на Черкащині, народився вже 61 малюк. Загалом же разом зі своїми батьками до області переїхало 2142 дитини, половина із них – шкільного віку.

Нині для розміщення переселенців є 100 вільних місць, ще 82 – в резерві.