Черкаські активісти вимагали від заступника обласного прокурора прозвітувати про розкішний будинок (відео)

24 Грудня 2014 18:35

689081-600x334Сьогодні активісти автомайдану пікетували будинок заступника Черкаського обласного прокурора Максима Кончина. Вимагали вийти і пояснити, де той взяв гроші на розкішну оселю, та показати документи на будинок.

За словами активістів, родина прокурора спочатку самовільно захопила землю, побудувала на ній будинок, а вже потім через суд її узаконювала.

«Тоді ми зараз побудуємо тут офіс для Автомайдану, а пізніше будемо через суди узаконювати це, а потім просити в оренду? Це нормально? Це відповідає чинному законодавству? На нашу думку, це безчинство треба зупиняти», – говорить представник ГО «Автомайдан Черкаси» Анатолій Стеценко.

Сам Максим Кончин до людей вийшов. Однак показувати документи відмовився. Він розповів, що дім площею 250 м2 та земельну ділянку йому подарував батько. Він визнав, що звернувся до міськради з проханням доприватизувати та виділити в оренду ще 10 соток землі.
Нагадаємо, 44-річний Максим Кончин раніше обіймав посаду Смілянського міжрайонного прокурора. На посаді заступника прокурора Черкаської області – з квітня 2014. Його дружина Ольга Кончина – суддя Соснівського районного суду.

За 2013 рік він задекларував майже 260 тис. доходу, з них майже 129 тис. – це заробітна плата. Його дружина за рік заробила майже 168 тис. грн. Родина Кончиних має будинок 243 м2 і земельну ділянку майже 5 соток. Автомобіль «Mazda 3» 2011 року випуску зареєстрований на дружину.

Автомайданівці вже звернулися до депутатів міськради, аби ті створили комісію і дослідили, чи законно сім᾿я Кончиних отримала землю. Також активісти обіцяють звернутися з цього ж приводу до Вищої ради юстиції та прокурора Черкаської області Юрія Шеремета.