Організаторам виборчих “каруселей” загрожує від 5 до 7 років за гратами

31 Грудня 2014 12:06

3661Прокуратурою Черкаської області затверджено та направлено обвинувальний акт стосовно чотирьох черкащан, які здійснили підкуп виборців на виборах народних депутатів України.

Слідством встановлено, що вказані особи у період з 22 по 25 жовтня поточного року умисно, з метою підкупу виборців підшукали жителів Черкаської області, пообіцявши їм грошові кошти у розмірі від 200 до 2000 грн, для голосування на виборчих дільницях Одеської області.

У подальшому, 25 жовтня, вказаних «найманих» осіб, які на трьох автобусах їхали до Одеської області, працівники міліції затримали при виїзді з міста Черкаси.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводилось досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України.

Під час досудового розслідування судом обрано запобіжні заходи: одному підозрюваному у вигляді тримання під вартою з внесенням застави, а іншим – особисте зобов’язання.

Учора процесуальним керівником у кримінальному провадженні обвинувальний акт направлено до Придніпровського районного суду міста Черкаси для розгляду по суті.

За скоєний злочин обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.