Українці повинні знати, як і що ухвалює уряд, – нардеп

5 Січня 2015 18:08
fss.od.ua

fss.od.ua

Народний депутат України Микола Томенко зареєстрував у Верховній Раді проект Закону щодо обов’язковості онлайн-трансляції засідань Кабінету Міністрів України (реєстр. № 1685).

Прийняття такого Закону, на думку автора, сприятиме відкритості та публічності у діяльності Уряду України, більш широкому залученню громадян до ухвалення рішень Кабінету Міністрів та посиленню відповідальності кожного члена Уряду за свої дії.

Зокрема, законопроектом передбачено забезпечити гласність засідань Уряду України шляхом онлайн-трансляції у повному обсязі засідань Кабінету Міністрів України на офіційному веб-сайті Уряду.

На переконання Миколи Томенка, висвітлення засідань Кабінету Міністрів не повинно висвітлюватись за принципом, коли є так звана паркетна зйомка відкриття засідання, а потім воно триває, фактично, у закритому режимі.

«Необхідно, щоб всі засідання Уряду мали щонайменше он-лайн трансляцію, щоб будь-який журналіст чи громадянин, що має доступ до Інтернету, не лише почув вступне слово прем’єр-міністра, а і дискусії, які відбуваються на засіданні Уряду, позицію та голосування кожного міністра», – вважає Микола Томенко.