Кам’янські рятувальники подарували рибалкам листівки

6 Січня 2015 15:30
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Зимова риболовля – захоплююче, проте небезпечне хобі. Лише за минулий рік на водних об’єктах області сталося 86 пригод, внаслідок яких загинуло 74 людини, серед яких 6 дітей. Завдяки професійності рятувальників та допомозі небайдужих 45 осіб вдалося врятувати.

Саме тому фахівці ДСНС не втомлюються нагадувати рибалкам про правила безпеки, яких так важливо дотримуватись усім, хто виходить на лід. Черговий рейд кам’янські рятівники провели 6 січня.

“Із метою перевірки дотримання заходів безпеки на водоймах фахівці Кам’янського РС Управління ДСНС України у Черкаській області сьогодні провели черговий профілактичний рейд на річці Тясмин. Рятувальники поспілкувалися з рибалками та роздали їм листівки, у яких викладено не лише правила безпечного перебування на кризі, а й поради, як діяти у разі надзвичайної ситуації, – зазначив начальник Кам’янського РС Сергій Щербак. – Слід зауважити, що минулого року надзвичайна подія на водоймі сталася в селі Косарі. Там мало не загинув рибалка, який провалився під лід. Та на щастя, поблизу були робітники заводу, які побачили потопаючого, та витягли його на сушу”.

Тож, аби не трапилося лиха, рятувальники в черговий раз нагадують правила поведінки на зимовий водоймах:

Безпечним вважається прозорий лід синюватого або зеленуватого відтінку при температурі повітря нижче 0 С.

Щоб витримати ваін повинен бути товщиною не менше 7 см, а декількох – 15 см. Виходити на водоймища вкрай небезпечно, якщо лід має білий чи сірий колір або на вулиці встановилася плюсова температура.

Не варто перевіряти міцність льоду ударами ніг. Щоб уникнути лиха, перш, ніж ступити на лід, потрібно обережно простукувати його палицею. Якщо після першого удару він пробивається і на ньому з’являється вода, далі йти не можна.