В Умані затримали чиновника, який “узяв” 10 тисяч за вирішення земельного питання

13 Січня 2015 14:30
p-p.com.ua

p-p.com.ua

Працівниками УБОЗ УМВС України в Черкаській області в ході реалізації матеріалів кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, затримано начальника одного з управлінь Уманської районної державної адміністрації.

Попередньо правоохоронцями було встановлено, що дана посадова особа, використовуючи своє службове становище, протягом грудня 2014 – січня 2015 років вимагала та отримала у керівника одного із підприємств області неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч гривень. Вказана сума, за словами чиновника, була необхідна для вирішення питання, повязаного з використанням земель сільськогосподарського призначення.

Оперативниками УБОЗу було розроблено спецоперацію по припиненню діяльності «нечистого на руку» посадовця. Під час отримання другої частини грошових коштів, яка складала 7 тисяч гривень, його було затримано безпосередньо на робочому місці.

Наразі триває досудове розслідування. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За подібне діяння чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.