Карта АТО станом на 15 січня

15 Січня 2015 13:55

Ситуація на сході країни станом на 15 січня 2015 року за даними РНБО України та Прес-центру АТО.

Обстріли

За останню добу бойовики на Донбасі 129 разів обстріляли позиції українських військових, з 18:00 середи до ранку четверга вони відкривали вогонь 44 рази.

Втрати

За минулу добу 2 українських військовослужбовців загинули, ще 6 – зазнали поранень.

За інформацією прес-служби Луганської ОДА, в Станиці Луганській ворожий снайпер підстрелив міліціонера. Загиблому міліціонеру було 27 років. Також під обстріл потрапив голова райдержадміністрації Євген Бідашко.

Напрямки обстрілів

За добу кількість провокативних обстрілів позицій сил АТО на Донецькому, Маріупольському, Дебальцевскому і Луганському напрямках зросла. Найбільше напруження традиційно спостерігається в аеропорту «Донецьк». Там зараз йде бій.

Вчора українські прикордонники зафіксували політ 7 безпілотних літальних апаратів, більшість з яких в відмічено у районі населених пунктів Бугас, Маріуполь та Сартана.

У м. Горлівці, Сніжному, Краснодоні, спостерігається збільшення присутності військових ЗС РФ, які беруть участь у бойових діях проти сил АТО.

Ситуація в аеропорту Донецька

За інформацією Прес-центру АТО, станом на 12.40 терористами ведеться обстріл нового терміналу Донецьокого аеропорту. Бандити впритул підійшли до наших позицій, йде бій. В той же час з хвилини на хвилину в аеропорт планують зайти представники місії ОБСЄ. Очікується, що терористи з боку нового терміналу почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону.

За повідомленням вище згаданого прес-центру, українським силовикам з достовірних джерел стало відомо про те, що Захарченко поставив завдання своїм бойовикам сьогодні взяти Донецький аеропорт. Йому про хід подій доповідають щогодини. До аеропорту підтягують підрозділи “Абхаза”. Терористи планують влаштувати великий інформаційний вибух. Будуть іти з боку диспетчерської вежі.

Дії українських військових

Військова контррозвідка СБУ спільно з армійським підрозділом при виконанні бойового завдання на окупованій території знешкодила озброєну диверсійну групу, що підпорядковувалася бандформуванню «Міністерство оборони ЛНР».

Інфраструктура

Внаслідок обстрілів терористів залишаються знеструмленими 33 населених пункти Донецької області. Водночас ремонтні бригади відновили роботу Донецької фільтрувальної станції, а також 2 повітряні лінії електропередач та підстанцію.

f096ccb536b6eef6d46b673ecae7c7e9