У Черкасах до Водохреща обладнають три місця для купання

15 Січня 2015 17:00
like.te.ua

like.te.ua

19 січня православні та греко-католики святкують останнє різдвяне свято – Водохреща, яке пов’язують із хрещенням Христа у водах ріки Йордан.

Як повідомив начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кривошея, 19 січня у місті обряд купання та пірнання у Дніпрі можна буде здійснити на офіційно визначених місцях – на пляжах «Рив’єра», «Митницький» (перехрестя вул. С. Смирнова – вул. Героїв Дніпра) та поруч зі спортивним комплексом «Спортлайф» (р-н Річкового вокзалу) .

Для безпеки громадян у цих місцях 19 січня із 7-ї години ранку чергуватимуть сезонні рятувальні пости КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» та підрозділи Управління ДС НС України в Черкаській області.

Як уберегтись від переохолодження під час зимового купання?

– Мокрий одяг необхідно зняти, загорнутись в ковдру, можна зробити декілька активних фізичних вправ.
– Не слід вживати алкоголь. Він підвищує потребу в кисні і може спровокувати виникнення судом.

– якщо виникло локальне переохолодження, необхідно відігріти уражені холодом ділянки шкіри з метою відновлення кровообігу в цих зонах. Необхідно застосовувати розтирання уражених ділянок шкіри, дотримуючись заходів безпеки, направлених на запобігання механічного ушкодження відшарованої шкіри та інфікування.