Відзначити річницю “диктаторських законів” черкаські активісти пропонують під обласною прокуратурою

15 Січня 2015 17:13
pravda.com.ua

pravda.com.ua

Завтра, 16 січня, – річниця “диктаторських законів”. Цього дня 2014 року Верховна Рада України пакет законів. Закони обмежували права громадян, надавали органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту і мали на меті криміналізуватиопозицію та громадянське суспільство. “Закону про диктатуру” приймали з порушенням – приймалися підняттям рук без використання системи “Рада” та без обговорення, а їхні тексти стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували

Ухвалення цих законів призвело до посилення напруги під час Революції Гідності і, як наслідок, – людських жертв.

Серед авторів “диктаторських законів” – нардеп-черкащанин Володимир Олійник. Нині його оголошено в розшук Генеральною прокуратурою України.

28 січня 2014 року Верховна Рада більшістю в 361 голос скасувала більшість законів 16 січня.

У Черкасах пропонують не лишати поза увагою дату 16 січня.

“Завтра о 10.00 пропоную кожному підтримати загальноукраїнську акцію та прийти на пікет до Облпрокуратури з метою привернути увагу правоохоронних органів та громадськості до непрозорого та затягнутого ходу слідчих дій у справі депутатів Верховної Ради VII скликання, що голосували за так звані “закони від 16 січня” – акт, що містить в собі ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ (“Зловживання владою чи службовим становищем”)”, – зазначає активістка Наталія Вернидуб.