Карта АТО станом на 16 січня

16 Січня 2015 14:14

Ситуація на сході країни станом на 16 січня 2015 року за даними РНБО України та Прес-центру АТО.

Втрати

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 6 військовослужбовців, ще 18 дістали поранення.

Обстріли

Обстріли позицій українських військових терористами зафіксовано в Ясинуватському та Артемівському районі Донецької області, у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Слов’яносербському районах Луганської області.

Дії бойовиків

Упродовж останніх днів спостерігається накопичення бронетанкової техніки бойовиків поблизу лінії розмежування. Зокрема, у м. Горлівка виявлено колону танків, що розтягнулася на 3 км у напрямі позицій українських підрозділів.

Внаслідок обстрілу бойовиками блокпосту в районі н.п. Фащівка Луганської області загинув 1 та було поранено ще одного мирного мешканця. Також терористи з «Градів» обстріляли місто Артемівськ Донецької області і Луганську ТЕЦ у м. Щастя.

Ситуація в аеропорту Донецька

Станом на 12:15 в Донецькому аеропорту триває потужний бій. Бойовики застосовують стрілецьку зброю, артилерію. В свою чергу наші бійці отримують потужну вогневу підтримку.

Дії українських військових

У місті Курахове на Донеччині СБУ затримала бойовика диверсійної групи так званої «ДНР». Серед численних злочинів терориста на прізвисько «Цербер» – вбивство двох мирних громадян.

Також учора оперативна група контррозвідки СБУ затримала громадянку України, 1995 р.н., – снайпера терористів на прізвисько «Екстазі», яка зізналась у скоєнні нею численних вбивств українських військовослужбовців неподалік с. Майорськ.

Інфраструктура

Унаслідок обстрілів з боку бойовиків було пошкоджено газопровід високого тиску, без газу залишились 5,5 тис. мешканців м. Щастя Новоайдарського району, с. Передільське, Геївка, смт Петрівка Станично-Луганського району.

Водночас, бригадами «Донецькобленерго» відновлено електропостачання в 4 населених пунктах Донецької області, знеструмлених в результаті бойових дій. Станом на сьогодні також відновлено повітряну лінію електропередачі та 2 підстанції.

ce0aeffae653e2189e27dc8b8ec76614