Черкаським правоохоронцям помаркували шоломи

17 Січня 2015 12:11
mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Завдяки номеру, нанесеному на шолом, можна з легкістю ідентифікувати працівника міліції, який заступає на службу. Якщо навіть обличчя працівника міліції не видно, його особу можна встановити по маркуванню шолому.

Відповідно до наказу МВС України нумерування захисних протиударних шоломів є обов’язковим та єдиним і складається з шести цифр, кожна з яких несе певну інформацію.

Перша цифра – умовний код підрозділу – спецміліція чи районне управління. Три цифри, що йдуть далі, – порядковий номер протиударного шолома. Останні дві цифри відображають регіон, в якому несе службу працівник міліції.

Як розповів начальник УМВС Владислав Пустовар, шоломи з відповідним маркуванням видаються всім працівниками міліції, які задіяні до охорони громадського порядку, про що робиться відповідний запис до книги обліку встановленого зразку, в якій кожен правоохоронець особисто розписується за конкретний шолом. Цифри на спецзасобі нанесено білою фарбою на чорному фоні, що дозволяє їх легко розгледіти та в разі допущення міліціонером правопорушення дає змогу його з легкістю встановити.