Карта АТО станом на 17 січня

17 Січня 2015 13:01

Ситуація на сході країни станом на 12.20 17 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів.

Обстріли

За минулу добу бандформування у зоні проведення антитерористичної операції 82 рази обстріляли позиції сил АТО.

Напрямки обстрілів

Протягом ночі незаконні збройні формування продовжували обстрілювати позиції наших сил та мирні населені пункти. Розпочинаючи з 18.00 п’ятниці, бойовики 44 рази відкривали вогонь, застосовуючи важке озброєння.

З артилерії та реактивних систем залпового вогню також обстрілювались й найближчі до летовища населені пункти. Найбільше постраждали Піски та Тоненьке. На інших напрямках незаконні збройні формування тричі накрили “Градами” Попасну, неподалік Дебальцево, Кам’янку та Рідкодуб, а у Луганській області – Нижньо-Тепле, Кримське та Щастя.

У Луганській області через постійні обстріли н.п.Щастя закрито пропускний пункт у бік “ЛНР”.

Втрати

Під час бою в районі Гранітного на Донеччині загинув військовий Збройних сил України – капітан першого рангу морської піхоти Юрій Олефіренко.

За інформацією прес-служби полку «Азов», ще двоє військових ЗСУ отримали поранення, також поранення отримав боєць «Азова» та медик, який надавав допомогу. За інформацією заступника керівника головного департаменту безпеки та оборони Адміністрації президента Олексія Покотила за підсумками подій вчорашнього дня в аеропорту Донецька загинув один боєць та 11 поранено.

Крім того, як повідомляють самі бійці, вчора в донецькому аеропорту загинуло двоє українських військових, ще 23 важко поранені.

Станом на 12.00 суботи стало відомо також те, що внаслідок вибуху на блокпосту в Станиці Луганській загинув один український військовий, ще трьох було важко поранено.

Згідно офіційного повідомлення РНБО за останню добу в зоні АТО загинуло 3 українських військовослужбовців, 18 – зазнали поранень.

Ротація

До постійного місця несення служби повернулися працівники ДАІ Чернівецької та Черкаської областей, що несли службу на Луганщині та поблизу Маріуполя відповідно.

На зміну своїм колегам до зони АТО вирушили правоохоронці Тернопільської області. Усіх працівників міліції укомплектовано зимовим одягом, засобами спецзахисту та продуктами харчування.

bf959b759614644f2e1eaa4ed4518bb6