Уряд повинен шукати гроші для України не в кишенях бюджетників, а в тіньовій економіці

17 Січня 2015 16:40
interbuh.com.ua

interbuh.com.ua

Найбільшою помилкою уряду є ставлення до бюджетників. Про це, говорячи про діяльність Кабміну та аналізуючи державний бюджет-2015, в ефірі Черкаської ОДТРК “Рось” заявив народний депутат Микола Томенко.

“Якщо в попередній період ми розуміли, що бюджетники (вчителі, медики, працівники культури) – це ті категорії, які фінансово підтримуються державою через бюджет, то сьогодні побудова економічної моделі і так званих реформ від уряду Яценюка повністю змінила філософію ставлення до бюджетників. Нині бюджетники – це ті люди, які наповнюють і рятують бюджет України”, – сказав Томенко.

Парламентар нагадав, що внаслідок фактичного “замороження” індексації заробітних плат у 2015 році перед вчителями, працівниками культури, охорони здоров’я постане серйозна проблема. Найбільше постраждають викладачі університетів із національним статусом – відомі вчені й професори будуть цього року отримуватимути зарплату на 30-50% менше, ніж минулого.

“Виглядає таким чином, що в нас немає корупції, зловживання бюджетними коштами, немає надбагатих людей, холдингів та банків державної форми власності з фантастичними зарплатами, а вигравати війну й рятувати країну повинна бюджетна сфера. Моя вимога полягає в тому, щоб уряд змінив цю філософію ставлення до бюджетників”, – відзначив Томенко і нагадав, що за його пропозицією до прикінцевих положень до бюджету проголосовано необхідність унесення змін урядом до бюджету після 15 лютого.

“Сподіваюся, що уряд буде шукати гроші у боротьбі з тіньовим сектором економіки, а не в кишенях бюджетників”, – резюмував Томенко.